AT&T, acuzati ca au falsificat abonamentele clientilor la Direct TV Now. O gramada de plangeri pe aceasta tema

Companiile americane au un fel de a face afaceri extrem de dubios, desi si acest lucru este putin spus daca stam sa comparam cu politicile atat a corporatilor din domeniul tech, cat si a operatorilor telecom. Nici una dintre acestea nu se da in vant de la genul asta de practici pentru a-si vedea scopurile indeplinite. Iar acum avem un nou hit din partea unui operator telecom. Este vorba despre AT&T, care mai nou se confrunta cu un proces care sustine ca operatorul telecom a creat conturi false de clienti pentru a face sa para ca serviciul sau, DirecTV Now, inregistra o crestere la capitolul clienti inainte de fuziunea companiei cu Time Warner. In cadrul acestui proces, care urmareste statutul de actiune de clasa, se sustine mai ales faptul ca cei de la AT&T si-au „incurajat” angajatii sa adauge serviciul in conturile clientilor fara ca acestia sa fie constienti de acest lucru, dupa cum au raportat si cei de la Bloomberg mai devreme. Incredibil, la ce tactici sunt dispuse aceste companii sa apeleze. Imi aduc aminte cand lucram la serviciul clienti la Orange, erau abonati care se plangeau de cea mai mica taxa in plus care le aparea pe factura nejustificat.  Astia efectiv au cumparat servicii in numele clientilor, fortandu-i pe acestia sa le si plateasca. Partea amuzanta e ca banuiesc ca s-au gandit si ca o sa scape nepedepsiti. 

Plangerea modificata a fost depusa in cursul zilei de vineri la Tribunalul Districtului Sud din New York, este semnata in numele oricui a achizitionat actiuni AT&T inainte de fuziunea acestei companii cu cei de la Time Warner, o afacere de vreo 85 de miliarde de dolari. „Angajatii au fost invatati si incurajati in mod activ sa converteasca taxele de activare pe care clientii, in mod tradițional, trebuiau sa le plateasca pentru a-si actualiza telefoanele in abonamente DirecTV Now, renuntand la taxa, dar taxand clientul oricum”, se arata in proces. Aceste taxe au fost apoi aplicate la cel mult trei noi conturi DirecTV Now care au fost create folosind adrese de e-mail false.

Clienților nu li s-a spus ca au fost inscrisi pentru abonamentele respective, se sustine in cadrul reclamatiei. Lucru confirmat si de un fost angajat al serviciului clienti al AT&T, care sustine in cadrul procesului ca „cel puțin jumatate” din toate conturile DirecTV Now sunt „false”. “Un alt fost angajat vedea intre 20 și 40 de reclamatii pe saptamana de la clienți facturati pentru DirecTV Now, in ciuda faptului ca nu s-au inscris pentru un cont”, sustine reclamatia. „Dupa cum a spus un fost angajat, toata lumea din cadrul organizatiei de vanzari  „stia in totalitate” despre acest lucru. Si totusi, evident, nimeni nu a luat masuri in afara unor fosti angajati care au dat declaratii impotriva companiei. 

“Planificam sa combatem aceste plangeri fara fundament in instanta”, a declarat un purtator de cuvant al AT&T intr-o declaratie prin e-mail. Evident ca nu vor sa-si recunoasca vina, doar ca in instanta a pierdut si Apple impotriva celor care aveau service-uri independente. Deci e irelevanta masura in care cred ca o sa le dea curtea dreptate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*