Apple va lansa un Macbook de 16 inchi, potrivit unui analist

Ultima schimbare majora a gamei MacBook Pro a avut loc in 2016, atunci cand compania a adaugat un al doilea display Touch Bar, o tastatura butterfly si o opÈ›iune de culoare Grey Space. Insa, in 2019, ar urma sa observam o schimbare cu totul radicala in celebra gama de laptop-uri, in timp ce analistul Jeff Lin prezice lansarea, in acest an, a unui nou MacBook Pro, cu ecranul cu diagonala de 16 inch. Raportul, obtinut de Forbes, arata ca laptopul va avea un ecran LG, cu o rezolutie de 3072×1920 de pixeli, iar productia in masa a dispozitivului ar urma sa inceapa in septembrie. In prezent, Apple ofera un MacBook Pro, de 13 si 15 inchi, pe langa MacBookul sau de 12 inch si modelul MacBook Air, de 13 inch. De asemea, noul Macbook de 16 inch ar urma sa fie primul laptop de dimensiuni mai mari de cand productia MacBook Pro de 17 inch a fost intrerupta in 2012.

Lin, care ii reprezinta pe cei de la IHS Markit, este un analist expert in productia de ecrane, astfel incat predictia se centreaza exclusiv pe specificatiile panoului ce ar urma sa il aiba noul model. In 2012, acesta a prezis, in mod corect, aparitia unui MacBook Pro de 13 inci cu Display Retina. In ultimii ani cei de la IHS s-au dovedit a fi o sursa de incredere in ceea ce privesc zvonurile in legatura cu lansarea unor dispoztive electronice de la Apple, atunci cand au sustinut ca iPhone X ar avea un ecran plat OLED, iar iPad Pro de 10.5-inch, din 2017, ar urma sa aiba un ecran cu rezolutia de 2,224×1668 de pixeli. Toate aceste predictii au fost ale lui Lin, astfel incat ne-am putea astepta la modul cel mai serios la aparitia unui Macbook de 16 inchi in cursul acestui an. Cel mai probabil in toamna, desi analistul nu a specificat o data exacta la care modelul ar putea aparea pe piata. Sursele unor publicatii sunt extrem de interesante.

Ultima sa predictie confirma, de asemenea, o previziune de a lui Ming-Chi Kuo, facuta in februarie. De mentionat si faptul ca, de-a lungul anilor, Kuo s-a dovedit a fi un fel de Nostradamus atunci cand vine vorba despre dispozitivele celor de la Apple. Pe atunci, Kuo  declarase ca Apple va lansa un nou MacBook Pro de 16 inchi, iPad-uri noi si un televizor 6K cu diagonala de 31 inch. Televizorul 6K cu diagonala de 31 de inchi, prezentat oficial la inceputul acestei luni, este Pro Display XDR.

A fost un an suficient de ocupat pentru cei de la Apple in afara dispozitivelor electronice, compania lansand servicii de streaming pentru gaming si televiziune, dar si un card de credit. Este o tactica a companiei americane de a se lansa in alte industrii, in urma scaderilor vanzarilor pentru iPhone, care au inceput inca de anul trecut, insa au scazut considerabil odata cu aparitia ultimelor modele. De asemenea, Apple cauta sa devina o concurenta pentru Google si Netflix, care au servicii de gaming si TV streaming, respectiv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*